Bogat letnji repertoar Reflektor teatra se nastavlja čuvenim komadom!

Branislav NUŠIĆ
SUMNJIVO LICE

Koncept i režija: Vojkan ARSIĆ

Igraju: Zoran PAJIĆ, Jelena BOGAVAC, Mirjana JELIĆ, Đorđe ŽIVADINOVIĆ GRGUR, Marko PANAJOTOVIĆ, Uroš NOVOVIĆ, Janko CEKIĆ, Aleksandar JOVANOVIĆ, Predrag VASIĆ

Izvedbeni tekst i dramaturgija: Milena BOGAVAC
Autorska muzika: Irena POPOVIĆ DRAGOVIĆ
Scenski pokret: Andreja KULEŠEVIĆ
Dizajn scene i kostima: Ana ZARUBICA
Dizajn svetla: Arijan IGIĆ
Video: Ivan STOJILJKOVIĆ
Fotografija: Jelena JANKOVIĆ
Dizajn: Sanja DRAKULIĆ
Produkcija: REFLEKTOR TEATAR

Preispitujemo zašto se mi večno smejemo Nušiću i zašto se ni posle 130 godina nismo promenili kao društvo.

Klasik srpske dramaturgije, ovde je polazna tačka za pričanje priče o promenama, koje se u Srbiji večito čekaju, a teško i sporo događaju… ali i predstava o genijalnosti i talentu pisca, koji je sve bolesti našeg, savremenog društva umeo da dijagnostifikuje još 1887. kada je ovaj (i za tadašnje pojmove: kontroverzni) komad napisao.

Ova verzija Sumnjivog lica jeste predstava po komadu, ali i o komadu Branislava Nušića, koji se nalazi na spisku obavezne lektire za učenike i učenice svih osnovnih škola u našoj
zemlji.

Kao jedan od najigranijih i najpoznatijih komada u istoriji srpske dramaturgjie, “Sumnjivo lice” se u široj javnosti percipira kao laka, bezbrižna komedija. U ovoj postavci, postavlja se pitanje o kritičkom potencijalu ove komedije. Umesto lakoće i razbibrige, ova predstava tera vas da se zamislite: na koji način sistem prisvaja anti-sistemsku umetnost i kako kontroverzni, osporavani tekstovi na kraju postaju klasika, lektira za osnovnu školu? “Sumnjivo lice” tretiramo kao politički komad, preispitujući da li se i u kojoj meri društvo promenilo od trenutka kada je napisan, pa do danas.

Cena regularne ulaznice je 800, a studentske/srednjoškolske/Light Card ulaznice je 400 dinara. Ulaznice možete kupiti na blagajni Reflektor teatra (Dobračina 59b), na svim prodajnim mestima Tickets-a, online ili ih rezervisati putem naših društvenih mreža ili broja telefona 0603008886.

Kupljene ulaznice za neku od prethodno otkazanih predstava Reflektor teatra, možete zameniti ulaznicama za ovo izvođenje pozivom na telefon za rezervacije.