Povodom obeležavanja Evropskog dana jevrejske kulture, Rossi fest i Bell’Opera organizuju prvu opersku premijeru nakon duge pauze izazvane pandemijom.

Rosi fest je međunarodni muzički festival inspirisan i posvećen neobičnim spojevima i kulturnim dijalogom u klasičnoj muzici. Bell’Opera je organizacija koja ima za cilj širenje interesovanja za operski svet okupljanjem kvalitetnih umetnika i povećanje broja izvođenja operskih dela u Srbiji.

Cilj ovog projekta je udruživanje snaga i okupljanje profesionalaca i kvalitetnih mladih ljudi koji do sada nisu imali prilike da se ostvare u velikim rolama.

“Karmen – jedna tragedija” pokazuje pravac u kojem se opera razvija, postavljajući pred publiku delo značajno izmenjeno,a da nije izgubilo ništa od svoje prepoznatljivosti i autentičnosti. Prostor romskog naselja, u kojem se odvija radnja opere, neće se graditi kulisama, vec se našim odabirom prostora Dorćol Platz-a kreira u živom i autentičnom prostoru. Publika nije puki posmatrač, već učesnik u radnji, gost u životnom prostoru likova. Ovakav koncept, kao i sama adaptacija opere, do sada nije izvođena u Srbiji. Društveno angažovana opera izvan okvira pozorišne sale je jedinstvena prilika da se operskoj publici predstavi nova forma umetničkog izražavanja i svetskog trenda, koji konačno dolazi i kod nas.

Rediteljka: Ana Grigorović
Dirigent: Stefan Zekić
Scenografija: Dunja Kostić
Kostim: Ivana Ivić
Koreografija: Tamara Pjević
Video: Matija Novaković

Karmen – Nataša Rašić
Don Žoze – Stevan Karanac
Eskamiljo – Vuk Zekić
Mikaela – Katarina Radovanović
Zuniga – Pavle Žarkov
Lilas Pastja – Nemanja Stamatović
Garsija – Đorđe Živadinović Grgur

Karte po ceni od 1200 din. možete kupiti u knjižarama Vulkan i online putem linka
http://gigstix.com/…/9-pozo…/3183-karmen-jedna-tragedija