U misterioznim prostorima sećanja i emocija, nalaze se neopipljiva i najdublja osećanja, želje, prepreke, sumnje te i prve kreativne misli, slike, doživljene kroz crtanje i igru.

Tako se na slikama prožimaju slučajni i namerni elementi, spontani i oni kontrolisani, pa se tako i forme neosetno smeste u neki okvir realnosti. Slično kao na prvim crtežima koje svi imamo.
Oživljavajući i istražujući svoje duboke i zaštićene misli i njihov životni tok, autorka suptilno kroz imaginaciju prikazuje svoja najdraža sećanja. Iz neobične igre bojama i oblicima autorka prepliće vizualnim izrazom svoja osećanja, davna sećanja i trenutne misli, doživljeno, naučeno pa i potisnuto.

Apstraktna zabeležba sadrži ličnu i porodičnu istoriju čarolija kroz kombinovanje motiva koji se javljaju u tri generacije.

Branka vas poziva da istražite ove riznice za koje samo Vi znate gde se nalaze. Na putovanje kroz večno detinjstvo, sadašnjost i svemir u kom ništa nije izgubljeno. U njima ćete zasigurno pronaći davna razmišljanja neiskvarene duše i njene prirodne predstavke sveta.