Dok se 8. maja bliži, zajednica na Dorćol Platzu se priprema da obeleži život i doprinos preminulog Veselina Simonovića, cenjenog novinara i glavnog urednika lista Nova. Na ovaj Dan sećanja, u prostoru će biti održana izložba pod nazivom “Vesi u čast”, 24 fotoreportera koji su radili zajedno sa Simonovićem u novinskoj redakciji. izložba predstavlja počast njegovom nasleđu, prikazujući talenat i posvećenost onih koji su blisko sarađivali s njim u oblasti novinarstva.

Izložba će obuhvatiti 84 fotografije koje su velikodušno donirali fotoreporteri, pružajući uvid u raznolike perspektive i veštine pripovedanja koje su razvijene u redakciji. Svaka slika beleži trenutke od značaja, odražavajući neumornu posvećenost istini i novinarskom integritetu koji je negovao i sam Simonović.

Dogadjaj počinje od 17h pružajući posetiocima priliku da se okupe i uživaju u prijatnoj atmosferi. Zvanično otvaranje izložbe planirano je za 18h.

Nakon otvaranja izložbe, posetioci će imati priliku da uživaju u nizu umetničkih performansa. Kratka predstava “Underground” autora Milana Neškovića i Anđelka Beroša, kao i poezija koja će biti čitana, predstavljaju samo neke od oblike umetnosti koje je Veselin Simonović cenio i u kojima je uživao. Kao bliski prijatelj, Nešković je odlučio da svojom predstavom doprinese događaju, istovremeno odajući počast prijateljstvu i ljubavi prema umetnosti koju su delili.

Kroz ovaj program na Dorćol Platzu, prisutni će imati priliku da se sećaju Veselina Simonovića na mestu koje je on toliko voleo, na način koji bi on želeo, istovremeno odajući počast njegovom životu i doprinosu.