Svetska premijera na Dorćol Platz-u Spektakularni baletski nastup Berlin Ballet Company sa najboljim evropskim plesačima i Markom Nastićem na Dorćol Platzu 10. i 11. maja! Dorćol Platz sa zadovoljstvom najavljuje spektakularni baletski nastup Berlin Ballet Company, koji će se odigrati 10. i 11. maja.

Ceo koncept obogatiće i ekskluzivna saradnja sa Markom Nastićem koji komponuje muziku za Balet. Ovaj događaj će biti vrhunac gracioznosti, snage i umetnosti, i predstaviti najnovije kreacije i interpretacije u svetu baleta. Najbolji evropski plesači okupljeni oko Berlin Ballet Company-ja, krase bine širom sveta, a sada dolaze i u Beograd. Ceo koncept obogatiće i ekskluzivna saradnja sa Markom Nastićem koji komponuje muziku za Balet. Potpuno nova produkcija, muzika i koreografija biće premijerno izvedene u Beogradu kao plod saradnje Dorćol Platz-a i Berlin Ballet Company.

Nova predstava povezuje renomirane umetnike iz Berlina i Beograda, i kroz kreativni proces povezuje dva grada. U očaravajućem okruženju Dorćol Platza, Berlin Ballet Company će preneti svoju strast i virtuoznost kroz impresivno izvođenje. Očekuje nas dinamična predstava koja oduzima dah, prikazuje balet u svim njegovim aspektima a igrači svetske klase uvešće publiku u izuzetnu emociju i lepotu igre. Nakon Beograda planirana je premijera u Berlinu a zatim i u drugim evropskim gradovima. Ovaj događaj je prilika za ljubitelje umetnosti da dožive nezaboravno iskustvo koje će probuditi sva čula i inspirisati dušu. Berlin Ballet Company obećava da će njihov nastup na Dorćol Platzu biti nezaboravan i da će pružiti publici nešto što će nositi sa sobom dugo nakon što se zavese spuste. Sve je počelo 2018. godine kada su Aleksandar Abdukarimov, Arshak Ghalumian i Oleksandr Shpak spojili svoja iskustva baleta iz Staatsballett Berlin-a. Tokom šest dinamičnih godina, sarađujući sa baletskim kućama i umetnicima širom sveta, učestvovali su u mnogim uzbudljivim projektima. Tokom 2023. godine shvatili su da je sazrelo vreme za sledeći korak – predstavljanje sopstvenog baletskog ansambla pod nazivom Berlin Ballet Company.

Ne propustite priliku da prisustvujete ovom spektaklu baletskog umetničkog izraza. Nabavite svoje ulaznice i pripremite se da budete zapanjeni i očarani ovim nezaboravnim performansom Berlin Ballet Company pojačanih kolegama iz Beograda.

Ulaznice su u prodaji na ticket.rs Early bird: 2.500rsd Redovna cena: 3.500rsd

Karte za 10.maj: https://tickets.rs/event/berlin_ballet_company_12090 

Karte za 11.maj: https://tickets.rs/event/berlin_ballet_company_12141