TESTIVAL – MESTO GDE CARUJE TESTO!

2.Festival testa, testenine i hleba TESTIVAL, biće održan u Dorćol Platz-u u subotu i nedelju 17.10. i 18.10.2020.

Na drugom po redu TESTIVALU, u saradnji sa Dorćol Platz-om, Udruženje Testival, partnerski organizuje drugi TESTIVAL 2020 sa izuzetnim programom. Posetioci će, tokom dva festivalska dana, moći da vide ponudu sa akcijskim cenama preko 30 izlagača i prisustvuju na više od 10 radionica sa degustacijom! Hleb je osnovna tema Festivala Testival 2020 #2.

Prvo izdanje Festivala TESTIVAL održano je u Beogradu, 29.02. i 01.03.2020.

Sve je vrvelo od ljudi u poznatoj beogradskoj četvrti Dorćol jer se ovim krajem tokom dva dana vikenda širio opojni miris pogače spremljene po starinskom receptu ispečene u crepulji, ispod sača. Više od 20 izlagača iz Srbije predstavili su proizvode od testa, kao i domaće sokove, džemove, med… Radionice, koje je pratio veliki broj posetilaca i medija otkrile su mnoge tajne spremanja testenine, raznih testa i kolača.

Da sve bude na visoko profesionalnom nivou, pobrinuo se tim METRO HoReCa centra, zajedno sa Junior Chefs Club-om, čiji članovi su višestruki nosioci medalja na kulinarskim olimpijadama.

TESTIVAL – MESTO GDE CARUJE TESTO!

A „hrana je najbolji lek”! – pisao je krajem 19. veka prosvetitelj i narodni lekar Vasa Pelagić, i dodaje: “od dobre hrane zavisi blagostanje i zdravlje naroda. Samo sit čovek može da misli pravilno i da radi uredno i dovoljno.”