Na dvesta strana kroz minut uvoda ono što nam se dešavalo poslednjih dve godine – To je suština knjige „O Njima zbog Nas“.
Najave koje Obucina piše za “Pregled dana“, pretočene su njenu prvu knjigu “O njima zbog nas “- jer su prethodno učinile da sa nestrpljenjem čekamo večernji informativni program. Takođe, postale su viralne i na društvenim mrežama. Uvodi ostaju kao novinarski spomenik trenutka koji živimo, a Jelenina oštrica upravo leži u mogućnosti da oporu istinu, napiše i izgovori koncizno, pronicljivo i uvek uz metaforu koja ostaje i odzvanja.

Jelena Obućina i izdavačka kuća Dan Graf sa nestrpljenjem očekaju reakcije publike, te pozivaju zainteresovane da ovog petka, 1. aprila od 18:00h na Dorćol Platzu prisustvuju promociju knjige „O Njima zbog Nas”.

Tog dana poštovaoci Jeleninih, sada već kultnih, uvoda koje piše i govori za emisiju „Pregled dana“ Njuzmaks Adrije, upoznaće Jelenu i biti u prilici da kupe potpisan primerak njene prve knjige. O knjizi i Jeleninom radu govoriće Danica Vučenić, Vojislav Žanetić i autorka.

Publika koja nije u prilici da prisustvuje događaju, promociju može uživo pratiti na Facebook stranici dnevnog lista Danas, a knjigu može kupiti od 1. aprila na Danasovom sajtu (klub.danas.rs/prodavnica/), u svim većim knjižarama ili bolje snabdevenim trafikama. Cena knjige je 999 dinara.

Jelena Obućina rođena je 1982. u Bajinoj Bašti, završila je Valjevsku gimnaziju a potom Fakultet političkih nauka. Kako kaže, već sa 12 godina radila je dečiju emisiju na Radio Patku, sa 15 počela da piše za list „Napred“. Pre angažmana na RTS-u, gde je bila i deo tima informativne emisije Oko, radila je i na B92. Još početkom karijere, koji je provela u RTS-u kao urednica Dnevnika 3, Obućina se postavila prema profesiji kao neko sa integritetom. Kako je tada ocenila, u novinarstvu je važno da ostanete svoji, da se ne prodate, da ne pravite propagandni program u želji da se dopadnete vlastima. Zbog svojih stavova, Obućina je 2016. godine bila na udaru tabloida uz salve uvreda jer im se, između ostalog, nije svideo izveštaj Dnevnika o majskom protestu održanom zbog rušenja objekata u Savamali. Radeći u informativnoj redakciji javnog servisa, posao na televiziji pod uticajem države ocenila je kao daleko teži nego u privatnom.

Novinarsku karijeru Jelene Obućine, urednice televizije Njuzmaks Adria, svakako će najupečatljivije obeležiti trenutni angažman u emisiji Pregled dana, koja se emituje na Novoj S.

Ubojiti i osvešćujući komentari u uvodnom delu emisije pružaju veoma jasnu sliku događanja aktuelnih tog dana, a od ovog petka, 01. aprila biće dostupni i u štampanoj formi, kao knjiga.