Pozivamo autore iz oblasti slikarstva, grafike, grafičkog dizajna, crteža, skulpture i keramike da dodju na predavanje o osnovnim pojmovima, problemima i zaštiti autorskih prava kao i kolektivnim načinom ostvarivanja prava, u utorak 27. Decembra u 19 časova u Dorćol platz, Koska bar, Dobračina 59b.

Tokom predavanja predstavićemo novu umetničku organizaciju ASOCIJACIJA AUTORA – Organizacija stvaralaca likovnih dela, osnovanu od strane umetnika likovnih i primenjenih umetnosti, a sa ciljem zaštite autorskih prava, unapređenja položaja i statusa profesionalnih umetnika kroz ostvarivanje kolektivnih autorskih prava.

Autore ćemo upoznati se sa principom rada Asocijacije, načinom ostvarivanja autorskih naknada koja se prema zakonu mogu ostvariti samo preko organizacije, i pozvati ih da pristupe organizaciji. Za sve svoje članove obezbedili smo servis koji pruža besplatnu pravnu zaštitu od strane vodećih advokatskih kancelarija iz oblasti autorskog prava, kao i razne vrste savetodavne i profesionalne pomoći.

Govore: Akademik, prof. dr Sokol Skolović, umetnici Ivana Ivković i Saša Janjić ispred Asocijacija Autora, kao advokatski tim Relja Mirkov i Andreja Čivtelić.