La Femme, “Verovatno najveći francuski rok bend trenutno” prema kultnom portalu Pitchfork, nastupiće u Dorćol Platz Beograda 22. maja 2024. godine.

Neobični i zarazni sastav La Femme, koji je daleko od svakog „običnog“ benda. Osnovali su ga klavijaturista Marlon Magnée i gitarista Sacha Got pre više od 10 godina. Iza sebe imaju 5 albuma, a proslavila ih je pesma “Où va le monde” sa drugog albuma “Mystère”, dok je poslednji album “Paris-Hawaï“ izašao u maju 2023. godine. 

Dolaze sa juga Francuske, odnosno iz grada Biarritz koji se nalazi na samoj granici sa Španijom, pa se iz tog razloga u njihovim pesmama često mogu čuti i francuski i španski. Osim jezika, i ritam i raspoloženje u njihovim nastupima se non-stop menjaju. Neki delovi su šaljivi, drugi ozbiljni, nekada su spori, a onda u sledećem trenutku brzi. 

Bizarnost koja se ne sme propustiti vodiće vas kroz mnoštvo isprepletanih žanrova. Od džeza do panka, od kantrija do fanka, sve to pomešano sa psihodeličnim rokom, nateraće vas da se prodrmate i oslobodite svoju uvrnutu stranu. Bez obzira kakvu muziku volite, La Femme će imati nešto za vas, a onda vas i iznenaditi i parkirati se kraj uveta nedozvoljavajući vam da izbacite taj zvuk iz glave.

Nastup La Femme na Dorćol Platzu podržati TENTATIVE. Forsirajući susret hladnog talasa, post-pank elektra i savremene poezije sa glamuroznim stavom frustriranih želja internet generacije koja se kreće dvesta na sat, TENTATIVE je sposoban da prodrma svakodnevnicu, oživljavajući francuski muzički pejzaž u tom procesu. 

Događaj se održava 22. maja 2024. godine, Dorćol Platz, Dobračina 59

Događaj na Facebook-u: https://www.facebook.com/events/359598736523394

Karte možete kupiti na honeycomb-live.com