Još jedna jazz svirka očekuje vas u prostoru Dorćol Platz-a, tačnije u Koska baru. Nastupa grupa Fish in Oil.
Ovog puta za vas biramo da provedete jedno veče uz grupu, koja svojim talentom budi najlepše emocije.

Fish in Oil postoji otkako se Bratislav Braca Radovanović, lider i kompozitor grupe organizovano bavi muzikom. Početci sežu u rane devedesete godine prošlog veka gde on sa muzičkim istomišljenicima u Prištini, u kojoj tada živi, čini prve muzičke korake prvo svirajući tuđe, a zatim sve češće i svoje rane kompozicije. Od samog početka krštena Fish in Oil, grupa je delila sudbinu svog osnivača i burnih okolnosti kroz koje je prolazio do selidbe u Beograd 1999. Glavnina tadašnje postave se s Bracom obrela u Beogradu i po inicijalnom snalaženju u novoj sredini nastavila da radi, sada već uveliko i isključivo autorsku muziku. 

2006. im se na snimanju kao gost pridružuje Dušan Petrović na saksofonu i ubrzo potom postaje stalni član. U tom periodu grupa prolazi kroz razne personalne promene, uvek u potrazi za ljudima spremnim za avanturu koju donosi sada već sasvim definisan, mada i izuzetno raznovrstan kompozitorski izraz Brace Radovanovića. 

Muzičari koji će nastupati u Dorćol Platz-u:
Dušan Petrović – saksofon
Bratislav Radovanović – gitara
Branislav Radojkovic – kontrabas, električni bas
Tom Fedja Franklin – bubanj
Aleksandar Radojičić Šojka – perkusije

Fish in Oil je snimio i objavio pet studijskih albuma:

Pored većine nacionalnih jazz festivala (BJF, Nishville, Novi Sad, Pančevo, Kragujevac da nabrojim samo najveće), učestvovali i na prestižnim regionalnim jazz festivalima – Sarajevo Jazz Festival, Ljubljana Jazz Festival, Garana, Temišvar, Balaton, Cerkno, Singeorz Bai, Cetinje, Podgorica, Kotor, Prilep… kao i na Jazzy Colours festivalu u Parizu.

Pošto Fish in Oil ne svira striktno jazz pojavljuje se i na Etno (Balaton), Street food (Temišvar, Kluž-Napoka), gradskim letnjim (Zagreb, Čačak, Šabac, Kragujevac) i raznim drugim festivalima… a pored festivalskih nastupa tu su i nebrojeni klupski nastupi u zemlji i inostranstvu, te za sada samo jedna evropska turneja: Prag-Minhen-Pariz-Beč-Ljubljana-Rijeka…

Od značajih domaćih i stranih imena nastupali i snimali sa Marc Ribot-om, Bojanom Zulfikarpašićem, Matijom Dedićem, Džijan Eminom i Georgijem Šareskim, Vasilom Hadžimanovim, Jelenom Popržan, Irinom Karamarković, Milošem Nikolićem, Lukom Ignjatovićem, Vojnom Dizdarem i mnogim drugima…

Verujemo da ćete uživati. Zato nam se pridružite!