Festival urbanih sportova je događaj namenjen pre svega mladima i ima za cilj da promoviše urbanu sportsku kulturu. Učesnici će imati priliku da se oprobaju u različitim sportovima: skateboarding, roleri, parkour, kao i da se takmiče u izvođenju najboljeg trika, ali i u uličnim plesovima, popularnoj Battle kategoriji. Celokupan program pratiće nastup DJ-eva i muzičkih izvođača, a svi zainteresovani moći će da pogledaju i izložbu grafita i posete štand virtuelne realnosti.
OPIS DOGAĐAJA:
____________________________________
17.30h – Skateboard & rollerblade trick prize: Najbolje prikazani trikovi na box rampi u roku od 60min, biće nagrađeni vrednim robnim poklonima iz skate shop-a.

19h – Parkour radionica za sve zainteresovane posetioce biće potpuno besplatna, a kroz naš poligon vodiće vas jedan od pionira parkour scene u Srbiji i profesor sporta i fizičkog vaspitanja Bogdan Cvetković, kao i apsolvent fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Jovan Korićanac. Bogdan i Jovan su instruktori parkour veštine u školi parkour Srbija. Nakon radionice, iskusni trejseri će dobiti priliku da i sami testiraju naš poligon i demonstriraju svoje znanje i spretnost.
Link za prijave: http://evropskanedeljasporta.rs/prijava/7

19.30h – Plesni okršaj “All style 2vs2: Bonnie & Clyde”. Ljubitelji uličnih plesova imaće priliku da se oprobaju u plesnom okršaju, popularnom “betlu” u formu 2 na 2. Najbolji parovi boriće se za vredne vaučere i poklone. Link za prijave: http://evropskanedeljasporta.rs/prijava/8
VAŽNO: U okviru prijave za plesni okršaj, u napomenu upisati ime drugog takmičara.

Koordinatori:
– Vesna Pašćanović
– Ilija Boogie
– Luka Lukić

DJ:
– Spale
– Uz plesna, skejt i roler takmičenja, kao i parkour radionicu, na događaju nas očekuju mnoge druge zanimljive aktivacije, poput štanda virtuelne realnosti sa najnovnijim sportskim i plesnim simulacijama, zatim live graffiti session, a za muziku na događaju od 22.00h zadužena je DJ LEA .

Gosti će imati priliku da prisustvuju i nastupu popularnog repera Kendija, kao i mlade zvezde pop muzike Angellina!

Ulaz: besplatan